donderdag 26 september 2019

Alles wat je moet weten voor de Klimaatstaking morgen! πŸ”₯🌍✊

In deze blogpost lees je de laatste informatie over hoe je je het beste voor kunt bereiden op de Klimaatstaking MORGEN

Het is bijna zo ver! Morgen zullen we massaal straat op gaan als onderdeel van de wereldwijde actieweek voor het klimaat. Afgelopen vrijdag kwamen meer dan 4 miljoen mensen in actie in 150 landen. Ook in Nederland werd er de afgelopen week van Maastricht tot Utrecht, Wageningen, Leiden, Nijmegen en Amsterdam door duizenden jongeren en volwassenen gestaakt.

Ook liepen er 5 jongeren de March For Future. ze liepen een mars van meer dan 100 kilometer naar de nationale Klimaatstaking in Den Haag. Onderweg hebben ze iedereen die ze tegenkwamen opgeroepen om ook te staken voor het klimaat en zijn ze met zoveel mogelijk mensen in gesprek gegaan over de klimaatcrisis. Klik hier voor een greep uit de media verslaglegging van de afgelopen week.

Morgen zullen we opnieuw staken en demonstreren om deel uit te maken van deze groeiende wereldwijde beweging. Meer dan vijftig organisaties steunen deze eerste klimaatstaking voor jongeren en volwassenen (zie hier).

Vanuit het hele land zullen we naar Den Haag komen, het politieke hart van Nederland, om met een route door het centrum een duidelijk signaal af te geven: het Urgenda vonnis wordt niet gehaald en het klimaatakkoord gaat ons niet redden. Het kan en het moet anders!

Hieronder lees je de laatste informatie over hoe je je het beste voor kunt bereiden op de Klimaatstaking morgen

Weersverwachting
Wind of regen kan ons natuurlijk niet weghouden bij deze staking! Maar het is wel zo fijn om gekleed te zijn op het weer. Omdat het waarschijnlijk gaat regenen: trek stevige schoenen en iets warms aan en doe daarover een regenpak of poncho. Een paraplu kan ook maar kijk uit voor je mede-stakers tijdens het lopen!

Neem snacks mee!
Jezelf inzetten voor het grotere goed is hard werken. Daarom zal de veganistische actiekeuken Rampenplan zal biologische soep, koffie en thee voor 1.000 mensen voorbereiden (voor donatie). Dat is een hoop eten, maar mogelijk toch niet genoeg voor iedereen. Dus als je ook eigen eten en drinken kan meenemen is dat wel zo handig!

Programma en route
Wil je weten wat er morgen gaat gebeuren? Bekijk de route en het programma van morgen op onze website. We starten om 13.00 uur met het programma op de Koekamp (tegenover Den Haag centraal). Veel mensen zullen met de trein komen, dus probeer op tijd te vertrekken en houd rekening met drukte op Den Haag Centraal.

Toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking
Op de Koekamp is gezorgd voor een rolstoeltoegankelijk toilet. Tevens zal er een gebarentolk op het podium staan. Voor meer info, kijk op de klimaatstaking.nl

Tot slot
Foto’s en video’s op social media kunnen geplaatst worden met de volgende hashtags: #klimaatstaking #wijstakenmee

Strijdbare groet en zie je morgen in Den Haag!

Fridays For Future Nederland – Fossielvrij NL – Teachers for Climate – Code Rood – Earth Strike

PS

Ook Groenekerken-actie (waar Geloven in Moerwijk ook bijhoort) sluit zich aan. Loopt mee!

De staking begint om 13:00 uur. We verzamelen als GroeneKerken om 12:30 voor Hotel Babylon, dat is aan de achterzijde van Den Haag Centraal Station (uitgang Bezuidenhoutseweg). Adres: Bezuidenhoutseweg 53, Den Haag. Van daaruit lopen we naar het startpunt van de Klimaatmars. We zijn herkenbaar aan een GroeneKerkenactie-bord.

PPS
Heb je ruimte om de staking financieel met een klein of groot bedrag te steunen? Dat zou heel fijn zijn! Ga naar voor het maken van een donatie naar deze website. Elke donatie, hoe klein ook, telt mee! Alvast bedankt!

Als je voor 23:59 uur bij BOL.com je regenspullen bestelt loop je morgen droog mee πŸ˜‰

The post Alles wat je moet weten voor de Klimaatstaking morgen! πŸ”₯🌍✊ appeared first on Neo de Bono.com.



source https://neodebono.com/klimaatstaking-morgen/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten