woensdag 25 december 2019

Moeder bevalt met kerst van een kind in een caravan

Den Haag – Bewoners in de Haagse wijk Moerwijk wisten gisteren niet wat ze zagen toen ze nietsvermoedend bij een geparkeerde caravan op de Jan Luykenlaan poolshoogte gingen nemen. Ze waren op het geluid van gestommel afgekomen. Eenmaal daar troffen ze een stel aan waarvan de moeder net van een jongetje bevallen was.

Wat even later bleek, de kers(t)verse ouders waren al een tijdje dakloos en hadden kans gezien om in de leegstaande caravan te geraken. En niks te vroeg. Want eenmaal binnen werd het jongetje vrijwel direct geboren.

Zo blijkt maar weer dat een bevalling niet altijd thuis of in het ziekenhuis plaatsvindt. Het kan dus in een caravan.

<img data-attachment-id="18776" data-permalink="https://neos.blog/2019/12/25/moeder-bevalt-met-kerst-van-een-kind-in-een-caravan/hoera-het-is-een-jongen-en-we-noemen-hem-jezus-kerstwandeltheater-moerwijk/" data-orig-file="https://neodebono.files.wordpress.com/2019/12/hoera-het-is-een-jongen-en-we-noemen-hem-jezus-kerstwandeltheater-moerwijk.jpg" data-orig-size="2016,1512" data-comments-opened="1" data-image-meta="{"aperture":"0","credit":"","camera":"","caption":"","created_timestamp":"0","copyright":"","focal_length":"0","iso":"0","shutter_speed":"0","title":"","orientation":"0"}" data-image-title="Hoera het is een jongen en we noemen hem Jezus Kerstwandeltheater Moerwijk" data-image-description="

Hoera het is een jongen en we noemen hem Jezus Kerstwandeltheater Moerwijk

” data-medium-file=”https://neodebono.files.wordpress.com/2019/12/hoera-het-is-een-jongen-en-we-noemen-hem-jezus-kerstwandeltheater-moerwijk.jpg?w=300″ data-large-file=”https://neodebono.files.wordpress.com/2019/12/hoera-het-is-een-jongen-en-we-noemen-hem-jezus-kerstwandeltheater-moerwijk.jpg?w=840″ class=”size-full wp-image-18776″ src=”https://neodebono.files.wordpress.com/2019/12/hoera-het-is-een-jongen-en-we-noemen-hem-jezus-kerstwandeltheater-moerwijk.jpg?w=840&h=630″ alt=”Hoera het is een jongen en we noemen hem Jezus Kerstwandeltheater Moerwijk” width=”840″ height=”630″ />

Gezegende Kerst allemaal! 😉

Soms bevalt iemand onverhoopt langs de weg, in de trein of in een politiecel. Of het is niet de moeder die de baby ter wereld brengt, maar de oma van het kindje. We zetten 7 opmerkelijke bevallingen op een rij.

1. Vrouw bevalt van eigen kleinkind
De 24-jarige Kyle Casson uit Engeland wilde dolgraag kinderen, maar als homoseksuele vrijgezel zag hij weinig kans om op korte termijn vader te worden. Zijn moeder, de 45-jarige Anne-Marie, schoot hem te hulp. Zij werd de draagmoeder van Kyle’s kindje Miles.

2. Vrouw bevalt in politiecel
In Eindhoven beviel eind vorig jaar een vrouw in een politiecel. De hoogzwangere vrouw werd opgepakt op een zaterdagavond in Eindhoven (waarvoor wil de politie niet zeggen). Een dag later begonnen plotseling de weeën. Het ging zo snel dat de vrouw nog in de cel beviel van een zoontje.

3. Vrouw bevalt langs de weg en wordt aangereden
In 2013 maakte een 34-jarige vrouw een bijzondere bevalling mee in Hillegom. De vrouw was met haar man en de verloskundige op weg naar het ziekenhuis, toen het kind blijkbaar niet langer kon wachten. Noodgedwongen bracht ze haar zoon ter wereld in de auto langs de kant van de weg. Na de bevalling werd de geparkeerde auto aangereden door een andere auto. Er lag sneeuw die dag, dus de wegen waren glad. Wonder boven wonder raakte niemand gewond.

4. Vrouw bevalt op straat
Sanne was hoogzwanger en had al een paar dagen last van oefenweeën, maar dacht dat ze nog wel even met haar vriend en zoontje naar de kinderboerderij in Zeist kon. Toen ze na hun bezoek aan de boerderij terugliepen naar de auto, werden de weeën plotseling erg heftig en bleek de bevalling al te zijn begonnen. Dochter Lenne werd geboren op straat, naast de auto, onder luid gejuich van voorbijgangers. Grappig detail: de straat waarin Lenne is geboren heet Kroostweg.

5. Vrouw bevalt direct na marathon
De 27-jarige Amerikaanse Amber Miller was 39 weken zwanger, maar wilde per se de marathon van Chicago lopen. Bij de laatste kilometers kreeg ze een probleem: ze voelde de weeën opkomen. Amber liep het parcours toch uit en beviel enkele uren nadat ze over de eindstreep was gelopen van een gezonde dochter: Juna Audra.

6. Baby valt na bevalling door toilet op treinrails
Een 22-jarige vrouw uit India zat in de trein toen ze acute weeën kreeg. Ze liep naar het toilet, waar ze beviel van een zoontje. De vrouw viel echter flauw en kon haar kindje dus niet vastpakken. De baby viel door de toiletpot en kwam, via de afvoerpijp, op de rails terecht. Omdat de trein op dat moment stilstond, overleefde de pasgeboren baby het. De vrouw en haar kindje werden allebei overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze haar zoontje eindelijk in de armen kon sluiten.

7. Moeder en dochter bevallen 34 minuten na elkaar
De 37-jarige Amerikaanse Angela werd zowel moeder als oma, op 1 dag. Een half uur nadat ze zelf was bevallen van haar 5e kindje, Rayna, beviel haar 20-jarige dochter Teranisha van zoontje Jerry in hetzelfde ziekenhuis. Dokter Atef Zakhary verklaarde dat hij, in de 29 jaar dat hij dit werk doet, nog nooit zoiets had meegemaakt.

https://neos.blog/

The post Moeder bevalt met kerst van een kind in een caravan appeared first on Neo de Bono.com.



source https://neodebono.com/moeder-bevalt-met-kerst-van-een-kind-in-een-caravan/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten